Een persoon reinigt een spachtelputz muur met een spons en ontvettingsmiddel, waardoor de muur weer fris en schoon wordt.

Hoe Ontvet Je een Spachtelputz Muur: Stappen

Wil je een muur met spachtelputz ontvetten? Volg dan deze stappen! Straks zullen je muren weer vetvrij zijn.

Om de levensduur van je spachtelputz te verlengen en de uitstraling ervan te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel.

Het ontvetten van een spachtelputz muur is een belangrijke stap in dit onderhoudsproces, omdat het helpt bij het verwijderen van vet, vuil en andere verontreinigingen die zich kunnen ophopen op het oppervlak.

In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding en handige tips om je te helpen bij het effectief ontvetten van een spachtelputz muur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Het Ontvetten van een Spachtelputz Muur

Dit is een stapsgewijze handleiding voor het ontvetten van een spachtelputz muur:

Stap 1: Voorbereiding

 • Verwijder alle losse stof en vuil van het oppervlak van de spachtelputz muur door er voorzichtig overheen te borstelen of te vegen met een zachte borstel of een stofdoek.

Ben je klaar met spachtelputz? Kijk dan een bij renovlies 150 gram behangen.

Stap 2: Meng het Reinigingsmiddel

 • Kies een geschikt ontvettingsmiddel dat veilig is voor gebruik op spachtelputz en verdun het volgens de instructies op de verpakking.
 • Vul een emmer met warm water en voeg het verdunde ontvettingsmiddel toe volgens de aanbevolen verhoudingen.

Stap 3: Reinigen van de Muur

 • Dompel een zachte spons of een schone doek in het mengsel van warm water en ontvettingsmiddel en wring het overtollige vocht eruit.
 • Begin aan de bovenkant van de muur en werk naar beneden toe, waarbij je de spons of doek met cirkelvormige bewegingen over het oppervlak van de spachtelputz wrijft.
 • Concentreer je op gebieden waar zich vet- of vuilophopingen bevinden en herhaal indien nodig het reinigingsproces.

Wil je muren laten schoonmaken? Een ervaren renovlies behang kan werken met alle soorten muurafwerking, dus ook met spachtelputz!

Stap 4: Afspoelen en Droogmaken

 1. Spoel de muur grondig af met schoon water om eventuele resten van het ontvettingsmiddel te verwijderen.
 2. Gebruik een schone doek of een spons om overtollig water van de muur te verwijderen en laat de muur volledig drogen voordat je verder gaat met andere afwerkingen of onderhoudswerkzaamheden.

Handige Tips voor een Spachtelputz Muur Ontvetten

 1. Test altijd een klein, onopvallend deel van de muur met het ontvettingsmiddel om ervoor te zorgen dat het geen schade veroorzaakt aan de spachtelputz.
 2. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen, omdat deze de textuur van de spachtelputz kunnen beschadigen.
 3. Werk in kleine secties en behandel elk gebied grondig om ervoor te zorgen dat alle vet- en vuilophopingen worden verwijderd.
 4. Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je verder gaat met andere onderhoudswerkzaamheden of afwerkingen om schimmelvorming en beschadigingen te voorkomen.

Lees ook: Hoe Maak Je een Spachtelputz Muur Glad: Handige Tips

Hoe krijg je een muur met spachtelputz vetvrij?

Het ontvetten van een spachtelputz muur is een eenvoudige maar belangrijke stap in het onderhoudsproces om de levensduur van de wandafwerking te verlengen en de uitstraling ervan te behouden.

Met deze stapsgewijze handleiding en handige tips kun je snel en effectief vet, vuil en andere verontreinigingen van je spachtelputz muur verwijderen, zodat deze er weer fris en verzorgd uitziet.

Is je spachtelputz te vies om schoon te maken? Je kunt dan renovlies behang kopen.

Volg deze instructies regelmatig als onderdeel van je huishoudelijk onderhoudsroutine en geniet van prachtige, schone muren in je huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven