Een verfroller wordt gebruikt om spachtelputz gelijkmatig te sauzen in een moderne woonkamer.

Spachtelputz Sauzen: Tips en Technieken

Spachtelputz is een populaire keuze voor wandafwerking vanwege zijn duurzaamheid en moderne uitstraling. Je kunt het sauzen in elke gewenste kleur!

Echter, om de uitstraling van spachtelputz te verbeteren of aan te passen aan je interieur, kan het sauzen ervan een effectieve oplossing zijn.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het proces van spachtelputz sauzen, inclusief handige tips, technieken en toepassingen om een verfijnde afwerking te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Spachtelputz Sauzen?

Hoewel spachtelputz op zichzelf al een aantrekkelijke afwerking biedt, kan het sauzen ervan verschillende voordelen bieden:

 1. Kleurpersonalisatie: Door spachtelputz te sauzen, kun je de kleur aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en interieurontwerp.
 2. Verbeterde uitstraling: Sauzen kan helpen om eventuele ongelijkheden in de textuur van de spachtelputz te verbergen en een meer uniforme uitstraling te creëren.
 3. Bescherming: Een laag verf kan de spachtelputz helpen beschermen tegen vuil, vlekken en slijtage, waardoor de levensduur van de afwerking wordt verlengd.

Een alternatief is renovlies schilderen om een strakke afwerking te krijgen.

Tips voor het Sauzen van Spachtelputz:

Hier zijn enkele handige tips om het sauzen van spachtelputz tot een succes te maken:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de spachtelputz volledig droog en schoon is voordat je begint met sauzen. Repareer eventuele beschadigingen en verwijder stof en vuil met een zachte borstel.
 2. Primer: Breng indien nodig een geschikte primer aan om de hechting van de verf te verbeteren en de kleurdekking te optimaliseren.
 3. Verfkeuze: Kies een hoogwaardige verf die geschikt is voor gebruik op minerale ondergronden en een goede dekking biedt.
 4. Techniek: Gebruik een verfroller met een lange vacht om gelijkmatig verf aan te brengen op de spachtelputz. Werk in kleine secties en gebruik een kruislings patroon om een egale dekking te garanderen.
 5. Afwerking: Laat elke verflaag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Breng indien nodig meerdere lagen aan voor een optimale kleurdekking en afwerking.

Je kunt ook een schilder inhuren om spachtelputz te verven.

Toepassingen van Spachtelputz Sauzen:

Het sauzen van spachtelputz kan worden toegepast in verschillende ruimtes en situaties, waaronder:

 • Woonkamers: Om de muren van de woonkamer te voorzien van een frisse kleur en een verfijnde afwerking.
 • Slaapkamers: Voor het personaliseren van de slaapkamer met een kleur die past bij de gewenste sfeer en stijl.
 • Keukens en badkamers: Om de spachtelputz te beschermen tegen vocht en vlekken, en tegelijkertijd een esthetische uitstraling te behouden.

Aanvullende informatie: Het Perfect Aanbrengen van Spachtelputz

Wat kost spachtelputz laten sauzen?

Spachtelputz sauzen is een effectieve manier om deze duurzame en moderne wandafwerking aan te passen aan je persoonlijke smaak en interieurontwerp.

Onze team kan je spachtelputz schilderen vanaf €12 per vierkante meter! Een andere dienst die wij aanbieden is renovlies verven.

Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige en stijlvolle manier om je muren nieuw leven in te blazen, overweeg dan zeker om ons in te huren!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven